- Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis
- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
Noua Zeelandă va lansa în 2022 un satelit care va măsura metanul din atmosferă
Un satelit care va măsura emisiile globale de metan provenit din exploatările petroliere şi de gaze naturale va fi lansat din Noua Zeelandă, a anunţat guvernul local, care colaborează la acest proiect cu o organizaţie ecologistă din SUA.
Satelitul MethaneSAT, ce urmează să fie lansat în 2022, este conceput pentru a localiza şi a măsura metanul provenit din activităţile umane desfăşurate în întreaga lume şi va furniza datele ştiinţifice de care oamenii de ştiinţă au nevoie pentru a monitoriza şi a reduce acele emisii, a anunţat guvernul neozeelandez într-un comunicat.
Proiectul, dezvoltat în colaborare cu Environmental Defense Fund, o organizaţie non-profit cu sediul în Statele Unite, reprezintă prima colaborare pe care Noua Zeelandă o întreprinde în cadrul unei misiuni spaţiale cu finanţare de stat.
Noua Zeelandă va găzdui centrul de control al misiunii şi va investi 16,6 milioane de dolari americani în acest proiect.
“O parte-cheie a finanţării va fi utilizată pentru a asigura construirea şi administrarea centrului de control al misiunii din Noua Zeelandă. Noul centru ne va permite să ne dezvoltăm capacităţile din sectorul spaţial şi să participăm la viitoare misiuni spaţiale”, a declarat Megan Woods, ministrul neozeelandez pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovare, într-o conferinţă de presă.
Deşi prioritatea iniţială este aceea de a colecta date despre emisiile de metan provenit din industria petrolului şi a gazelor naturale, specialiştii din Noua Zeelandă vor analiza şi posibilitatea de a utiliza acele date pentru a studia emisiile provenite din sectorul agriculturii.
Controlarea emisiilor generate de fermele de animale reprezintă o chestiune foarte importantă în Noua Zeelandă, care şi-a stabilit obiectivul de a deveni o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025